Uitgeloot zijn voor geneeskunde is een bittere pil, maar er zijn gezonde alternatieven. Natuurgeneeskunde is een van oudsher gerespecteerd beroep. In Duitsland en Frankrijk bezoeken circa 50-60% van de patiënten alternatieve (complementaire) vormen van geneeskunde. Een tendens die ook in Nederland sterk groeit. Mesologie slaat de brug tussen Wetenschap en Natuurgeneeskunde en vormt daardoor een gezond alternatief wanneer je uitgeloot bent.
Het Oosten en het Westen
Een keuze voor de opleiding Natuurgeneeskunde aan de Academie voor Mesologie in Amsterdam, betekent een keuze voor een breed beroep. Een mesoloog kan je zien als de ‘huisarts’ in de complementaire geneeskunde. De kennis van de westerse wetenschappen wordt gecombineerd met de kennis uit de oosterse geneeswijzen, zoals Chinese geneeskunde en Ayurveda. Vrijwel alle aspecten van het menselijke leven worden met elkaar gecombineerd. Dit betreft het fysieke leven (lichamelijke doen en laten), maar ook de psyche, de mentaliteit en de energie van de mens.
Via integratie naar interpretatie
Integrale geneeskunde is in de USA al een gemeen goed, zowel in praktijken als ook in teams in diverse ziekenhuizen. Integratie betekent dat verschillende zienswijzen met elkaar gecombineerd worden, waardoor ze elkaar versterken. Hierdoor ontstaat er een andere manier van kijken naar de zieke mens, dan het benaderen en behandelen van ziekte. Het onderwijs is kleinschalig en gericht op je persoonlijke ontwikkeling. Alles draait dus om jou als student, je ambities, je interesses en je mogelijkheden. De opleiding is zowel landelijk als internationaal gerenommeerd. Een juiste keuze is een juiste investering in je toekomst! Momenteel zijn circa 150 mesologen werkzaam in Nederland (1 op de 100.000 Nederlanders). Er is zeker ruimte voor 3.000 mesologen! Met de juiste keuze (verzekeringsvergoeding) en de juiste inzet (prachtig beroep) is een zekere toekomst in de Mesologie te garanderen.
Opbouw van de opleiding Mesologie
Mesologie is een is een vierjarige, Nederlandstalige opleiding. Na het eerste jaar Propedeuse (Medische Basiskennis) stroom je in de opleiding naar je beroep. De opleiding is veelzijdig en breed georiënteerd, en zodanig ingericht (deeltijd), dat je er een baan naast kunt hebben.
De opleiding bestaat uit seminaries (les weekenden) van 4 dagen, werkgroepen en stage. In afgeronde delen krijg je les in alle onderdelen van het menselijke lichaam, zowel theoretisch (wetenschappelijke kennis) als praktisch (onderzoek en behandeling). Hierbij worden de visies van verschillende geneeswijzen naast elkaar geleerd, zoals wetenschappelijke vakken (anatomie, fysiologie, pathologie), de oosterse visie (Chinese geneeskunde, Ayurveda, maar ook de kijk van de orthomoleculaire voedingsleer en de homeopathie. Aan het einde van de opleiding volgt een klinische stage (Co-Therapie) in onze eigen kliniek in Amsterdam.
Korte schets:
- Eerste jaar: propedeuse (MBK en PLUS (aanvullende vakken).
- Tweede jaar: Meso-Voedings-Coach, met vestigingscertificaat.
- Derde en vierde jaar: Mesologie, incl. klinische stage.
Zie verder: Academie voor Mesologie